Masthead header

FAQ – 12 vanliga frågor om nyföddfoto

1. NÄR SKA VI KOMMA PÅ NYFÖDDFOTO?
Nyföddfotografering ska ske inom 2 veckor från förlossningsdatum. Efter det blir er bebis mer lättstörd och somnar inte om lika lätt. Det där riktigt nyfödda utseendet förändras också mycket snabbt. Bara efter 4 veckor är allt annorlunda!

2. HUR LÅNGT INNAN FÖRLOSSNINGEN SKA MAN BOKA?
Jag vill ju allra helst börja med gravidfotografering egentligen. Jag erbjuder ju nföddfoto för halva priset om man först kommer på en gravidfotografering så det kan det vara värt! Därför vill jag gärna ha kontakt med dig så  lång tid som möjligt innan förlossningen, så att jag hinner få in dig i schemat i god tid. I mitt grundschema bokar jag bara 10-12 sessioner per månad så det kan bli fullt. Vill du bara ha en nyföddfotografering går det naturligtvis bra. Men boka i god tid!

3. VI BOR INTE I STOCKHOLM, KAN DU RESA OCH KOMMA HEM TILL OSS FÖR EN NYFÖDDFOTOGRAFERING?
Tyvärr, så är ju nyföddfoto lite av en lokal verksamhet eftersom jag förstår att man inte gärna reser alltför långt med en ny liten bebis. Jag har bara tid att fotografera nyfödda här i min studio i Stockholm.

4. HUR LÅNG TID TAR DET?
Det är ganska vanligt att en nyföddfotografering tar ca 3 timmar. Vi måste ha tid för amning, blöjbyte och ha lugn och ro för att få bebisen att somna om igen efter avbrott.

5. MÅSTE BEBISEN SOVA ?
Om bebisen ligger lugn och still och tittar in i kameran kan det bli ett jättefint nyföddporträtt! Men oftast grimaserar och sprattlar de nyfödda en del när de är vakna. Det blir inte lika fint. Så jag ser till att din nyfödda bebis sover. Det brukar alltid fungera, med lite tålamod.

6. KAN VI ÄVEN FOTOGRAFERA FAMILJEN, MED SYSKON, PÅ EN NYFÖDDFOTOGRAFERING?
Absolut! Det känns självklart!

7. … OCH HUNDEN?
Hundar är varmt välkomna! Jag har flera gånger fotograferat hundar tillsammans med nyfödda.
Det enda är att om det ska bli fint så är det viktigt att din hund är ganska lydig och inte för nervöst lagd. Om det är en stor hund är det viktigt att den kan ligga om du ber om det.

nyföddfoto med hundar

8. STORASYSTER ÄR 2 1/2  ÅR. ALDRIG I LIVET ATT HON KLARAR ATT VARA LUGN I TRE TIMMAR!
Det är ju inte så konstigt. Jag brukar starta med familjebilder och syskonbilder, sedan kan den andra föräldern ta med henne till lekparken tvärs över gatan, eller gå och göra något annat medan vi avslutar med nyföddporträtt och mamma-bebisporträtt.

9. VAD INGÅR I FOTOGRAFERINGSPRISET?
Min tid, talang, erfarenhet och proffsutrustning. Porträttprodukter köper du separat när du kommer tillbaka på bildvisning sedan.

10. KAN MAN FÅ KÖPA ENDAST ETT USB MED DIGITALA FILER?
Låt mig fråga dig detta:  Du har alla dina andra bilder på datorn och i telefonen, eller hur? Hur ofta har du printat något och satt i en ram? Gjort en endaste liten fotobok?
Jag brinner för att erbjuda kvalitetsprintade porträtt för hemmet och för nästa generation! De du köper av mig är av hög kvalitet som håller LÄNGE och som ger känslor av glädje och kärlek varje dag du går förbi dem där hemma.
Men du får även med dig lågupplösta bildfiler, för webbanvändning.  En för varje printat porträtt du köper. Helt utan kostnad.

11. FÅR JAG FOTOGRAFERA MED MIN MOBILKAMERA UNDER SESSIONEN?
Ja, mobilen är ju otroligt bra för att dokumentera vardagen! Och vad kul att ha bilder sedan som visar arbetet, behind the scenes, under den här sessionen! Så mobilen kan du ta gott ta fram ibland, tycker jag! Och då kan du ju samtidigt dela med dig av av vad du gör och VAR DU ÄR! Det är jag bara tacksam för. Däremot vill jag säga redan nu att ibland är det snabba bud när det gäller för mig att få den bild jag vill ha av en liten nyfödd. Har jag en perfekt position så kan de ändå  röra sig när som helst och då måste jag ta bilden ganska omedelbart. Och inte gå ur vägen för dig… för att du vill ta samma bild. Då gör jag inte mitt jobb som nyföddfotograf på bästa sätt.

12. VARFÖR SKA VI VÄLJA JUST DIG TILL VÅR FOTOGRAF?
Nyföddfoto som genre blir mer och mer populärt och många nya fotografer vill erbjuda det till sina kunder. Men det är inte en helt lätt genre att ägna sig åt. Man måste verkligen älska att hålla på med den för det kan vara tålamodsprövande och det är viktigt att man vet vad man gör, ur en säkerhetssynpunkt.

Jag är UTBILDAD i nyföddfoto genom flera kurser hållna av världens mest framstående nyföddfotografer. Jag har även samlat på mig en hel del erfarenhet,  eftersom jag nu har  fotograferat mer än 250 st.  små nyfödda här i min studio! Därför vet jag precis hur jag ska få din bebis bekväm och sömnig (vilket inte är så lätt som man kan tro), jag är helt trygg i att hålla och vyssja små nyfödda, jag förstår din bebis signaler och behov och jag har stor omsorg även om ER, nya föräldrar.  Jag har också ett förflutet som barnsköterska på BB och är engagerad i amningshjälpen.

Jag är alltså djupt intresserad av allt som har med graviditet, förlossningar, amning och mammaliv att göra (det är därför jag startade min podcast,  MAGPODDEN). Så det är inte vilken fotograf som helst ni kommer till. Här kommer du och din bebis ha det lugnt och skönt och bli väl omhändertagen.

Och så har du ju sett mina bilder och känner att det är just den stilen du tycker om. Vänta bara tills du ser DIN bebis i liknande färger, samma sorts rekvisita, i en vacker ram på DIN vägg! Du kommer ALDRIG att ångra dig!

Vill du boka med en gång? Då kan du KLICKA HÄR.

nyföddfotograf i Stockholm Bodil Bergman Hughes

 Home mailswirl.web

 logo

 

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*